Wat is een Rode Tent?

Het beginsel van de Rode Tent stamt uit de oertijd waar vrouwen zich eens per maand gedurende hun maantijd een paar dagen uit de gemeenschap terugtrokken in een aparte hut of tent om in alle rust op kracht te komen. Ze vertelden elkaar verhalen en deelden hun kennis van en ervaring met geboorte, sterven, leven, lieven, geneeskrachtige kruiden en heling. Bij bepaalde natuurvolken gebeurt dit nog steeds.

Het is een veilige en liefdevolle plek waar vrouwen warmte, (h)erkenning, lol en vriendschap ervaren; hun vrouwelijkheid vieren en bekrachtigen en delen wat hen zoal bezighoudt in hun vrouwzijn. Maar ook een plek om gewoon even niets te hoeven en zelf het centrum van liefde en aandacht te zijn.

Door de jachtigheid van het huidige bestaan en de vele taken en zaken die we op onze schouders hebben, komt het nog maar weinig tot een echte ontmoeting met andere vrouwen en met ons diepste zelf.

Vanwege een steeds groter wordende behoefte aan dergelijke ontmoetingen is een aantal jaren geleden "The Red Tent Temple Movement" ontstaan, waaruit mondiaal duizenden Rode Tenten zijn voortgekomen. In Nederland zijn er inmiddels ook tientallen.

 
Binnen de Rode Tent Zwolle komen we bij elkaar omstreeks de Nieuwe Maan.

Wil je elders in het land een Rode Tent bezoeken?
Kijk dan op www.rodetent.org
 
Dank aan Margreet Oldhoff,  oprichtster Rode Tent Zwolle, voor deze fijne tekst.